Verkostoitumista yritysten edustajien kanssa
Tekstiili- ja muotialan opettajat ja opiskelijat kutsuivat viime viikolla Juhaninkujalle paikallisia alan yrittäjiä ja yritysten edustajia verkostoitumaan opiskelijoiden ja opettajien kanssa. Ensimmäistä kertaa järjestetyssä tapahtumassa päästiin kuulemaan mielenkiintoisia esityksiä ura- ja yritystarinoita.
Ensimmäisinä puheenvuoroon pääsivät Move liikunta-asut -yrityksen omistaja Pirkko Piiparinen sekä sisustusalan yrityksen Tarja Ritari Designin omistaja Tarja Ritari-Andersson.
Sekä Piiparinen että Ritari-Andersson ovat saaneet alkusysäyksen ompelijanuriinsa Mynämäeltä, jossa sijaitsi silloinen käsi- ja taideteollisuusalan oppilaitos. Piiparinen innostui jo nuorena valmistamaan liikunta-asuja omien harrastusten kautta ja nykyään Move liikunta-asut -yrityksen suurimmat yhteistyökumppanit ovat urheiluseuroja kuten luistelujoukkueita.
Tarja Ritari Design myy sekä omia että ulkopuolelta hankittuja sisustustuotteita kivijalkaliikkeessä Naantalin vanhassa kaupungissa. Yrityksellä on myös verkkokauppa, jonka kautta Ritari-Anderssonin suunnittelemat, painamat ja ompelemat tuotteet vaihtavat omistajaa.
Taito Varsinais-Suomen edustaja Tiina Aalto esitteli yrityksen tarjoamista tuotteista ja kurssipalveluista. Hän vinkkasi opiskelijoille, että erilaisten kurssien vetäminen on yksi mahdollisuus työllistyä varsinkin sesonkien ulkopuolella. Töitä riittää, sillä pätevistä opettajista ja ohjaajista on tällä hetkellä pulaa.
Punaisen Norsun yrittäjä Helena Opas ja Kohtalonpojan yrittäjä Saara Kohtalo ovat hekin entisiä Rasekon opiskelijoita. Opas innostui lastenvaatteiden teosta oman lapsensa syntymän myötä ja tuottaa nykyään värikästä vaatemallistoansa koko perheelle. Punaisen Norsun tuotteet ovat tehty pääosin kierrätysmateriaaleista, kuten teollisuuden ylijäämäkankaista tai vanhoista banderolleista.
Diabeetikkojen vaatteisiin ja tarvikkeisiin erikoistuneen Saara Kohtalon verkkokauppa kantaa nimeä Keikku. Yritysidea syntyi tarpeesta helpottaa diabeteksen hoitoa vaatteiden avulla ja ensimmäisenä vaatekappaleena syntyivät housut, joiden avulla reiteen laitettava insuliinipistos on vaivattomampaa ja mukavampaa.
Viimeisen puheenvuoron piti oli Johanna Österman, joka on Johanna K. Designin yrittäjä. Yritys on keskittynyt valmistamaan teollisuuskoneilla neulottuja neulevaatteita ja muita tuotteita. Värikäs ja iloinen mallisto koostuu pääasiassa lasten neuleista, mutta myös aikuisten villahousut kuuluvat valikoimaan. Österman korostaa, että tuotteiden valmistuksessa mennään tarve edellä. Ei ole vaihtuvia sesonkeja, eikä näin ollen esimerkiksi vanhat kuosit katoa.
Monipuolisten puheenvuorojen lopuksi siirryttiin ruokalaan verkostoitumaan ja nauttimaan kahvipöydän antimista. Iloisesta puheensorinasta toivottavasti voidaan päätellä, että tapahtuman myötä solmittiin uusia tuttavuuksia ja yhteistyökumppanuuksia, ehkäpä jopa löydettiin seuraava työharjoittelupaikka tai työntekijöitä!
Rasekolle ja kaikille ammatillisen koulutuksen järjestäjille hyvät työelämäkumppanit ovat kullan arvoisia. Opiskelijat oppivat parhaiten tekemällä erilaisia projekteja ja käymällä työelämäjaksoilla yrityksissä. Motivaatiokin on ihan toisella tasolla, kun pääsee näkemään oman työnsä jäljet käytäntöön vietynä! Kiitos hyville kumppaneille!