Rasekolle on myönnetty Erasmus-akkreditointi 1.3.2021 alkaen
Opetushallitus on myöntänyt Rasekolle Erasmus-akkreditoinnin 1.3.2021 alkaen seuraavan seitsemän vuoden ajan voimassa olevalle ohjelmakaudelle. Akkreditointi tarkoittaa, että Raseko voi hakea rahoitusta opiskelijoiden, opettajien ja asiantuntijoiden kansainväliseen liikkuvuuteen omasta kiintiöstään kevennetyllä haku- ja raportointimenettelyllä. Akkreditointi on tunnustus Rasekon kansainvälistymisstrategian hyvästä tilanteesta, määrätietoisesta aktiivisesta otteesta ja prosessien toimivuudesta.
Rasekossa kaikilla opiskelijoilla, koulutusalasta tai tutkintotasosta riippumatta, on mahdollisuus osallistua kansainväliseen toimintaan. Se voi sisältää osaamisen hankkimista ulkomaanjaksolla, kotikansainvälistymistä (esimerkiksi ulkomaalaisen opiskelijan tuutorointia), monikansallisessa yrityksessä kotimaassa osaamisen hankkimista tai jonkin hankeprojektin kautta liikkuvuutta. Kaikki kansainväliselle jaksolle lähtevät suorittavat kv-valmennuksen. Sen voivat suorittaa myös ne, jotka eivät kuitenkaan ole lähdössä ulkomaille. Näin omia kansainvälistymistaitojaan voi vahvistaa mm. kielten ja kulttuurien tuntemuksen osalta.
– Rasekossa – kuten ammatillisessa koulutuksessa yleensäkin – opiskelijoilla on paljon mahdollisuuksia oppia ja hankkia kokemusta, myös kansainvälisesti. Panostamme siihen, että tarjoamme opiskelijoillemme laadukkaita opintopolkuja ja tilaisuuksia päästä kansainvälisten yritysten palvelukseen omalla urallaan, johtava rehtori Maria Taipale toteaa.
Tällä hetkellä Rasekolta löytyy kumppaneita mm. Saksasta, Italiasta, Iso-Britanniasta, Islannista, Ruotsista, Espanjasta, Maltalta, Norjasta, Portugalista, Hollannista, Itävallasta, Kiinasta ja Thaimaasta. Opiskelijoita on käynyt hankkimassa osaamista myös mm. Tanskasta, Virosta ja Puolasta, joissa onkin kumppanuussopimuksia työn alla. Lähivuosina yhtenä painopisteenä on myös laajentaa kansainvälisyysmahdollisuuksia lisää Euroopan ulkopuolelle, mm. uusiin Aasian ja Etelä-Amerikan maihin.
Tulevan kauden painopisteinä ovat lisäksi virtuaalisten oppimisympäristöjen kehittäminen, kestävän kehityksen huomioiminen mm. matkustustavoissa sekä elinkeinoelämän osallistamisen vahvistaminen. Korona-pandemia vähensi liikkuvuuden Rasekossa vuonna 2020 murto-osaan aiemmasta, mutta uusien virtuaalisten toimintatapojen ja etäyhteyksien avulla suhteita kumppaneihin on voitu ylläpitää. Toki odotamme innolla sitä päivää, kun matkustaminen fyysisestikin on taas mahdollista!