Opiskelijaruokailu
Raision kampusalueella on kolme opiskelijaravintolaa: Karpalo, Kimara ja Timjami. Päivittäin näissä ruokailee jopa 1200 opiskelijaa ja henkilökunnan jäsentä. Rasekon ruokapalvelulle on tärkeää, että palveluja on helppo käyttää ja että asiakaskokemus erottuu positiivisesti!
Ruokapalvelut
Perustutkinnon opiskelijat ja tutkintokoulutukseen valmentavassa koulutuksessa (TUVA) olevat opiskelijat ovat, joitain poikkeuksia lukuun ottamatta (oppisopimusmuotoinen koulutus ja TE-koulutus), oikeutettuja maksuttomaan opiskelijaruokailuun sellaisina päivinä, joina opiskelijalta edellytetään läsnäoloa koulutuksen järjestäjän osoittamassa koulutuspaikassa. Oppivelvollisella opiskelijalla on edellä tarkoitettu oikeus myös päätoimisessa ammattitutkintokoulutuksessa. (Laki ammatillisesta koulutuksesta 531/2017, 100§ ja Laki ammatillisesta koulutuksesta annetun lain muuttamisesta 1218/2020, 100§)
Raision kampusalueella ruokailu tapahtuu ruokapalvelun ylläpitämissä Rasekon omissa opiskelijaravintoloissa (Karpalo, Kimara ja Timjami).
Ammatti- tai erikoisammattitutkintoa opiskeleville, työvoimakoulutuksessa oleville tai oppisopimusopiskelijoille opiskelijaruokailu on maksullinen [5,20 € / ateria (2024)]. Kampusalueella ateriat on mahdollista ostaa ruokapalvelun ylläpitämistä opiskelijaravintoloista. Itse maksaville opiskelijoille aterian hinta on sama kaikissa kampusalueen opiskelijaravintoloissa.
Tarvittaessa opiskelijalle ja henkilökunnalle on tarjolla terveydentilan tukemisen tai muun syyn vaatima erityisruokavalio. Ruokavalio tarkastetaan opintojen alkaessa sekä aina syyslukukauden alussa. Erityisruokavalioilmoitus toimitetaan Ruokapalvelulle sähköisellä lomakkeella, joka löytyy tämän sivun alalaidasta. Myös Erityisruokavaliot oppilaitoksissa -oppaan löydät tämän sivun alalaidasta.
Kampusalueen ravintoloissa lounaaseen sisältyy kahvi. Ruokapalvelun toimipisteiden palveluaikoina opiskelijat voivat myös ostaa kahvia kampusalueen opiskelijaravintoloista. Kahvia sekä muita välipalatuotteita on ostettavissa myös koulutaloihin sijoitetuista automaateista. Automaateista ostetuilla tuotteilla tuetaan Rasekon opiskelijoiden oman opiskelijayhdistyksen toimintaa.
Mikäli sinulla ei koulutussopimusjakson aikana ole mahdollisuutta ruokailla koulussa tai työpaikalla, voit hakea Wilmassa ateriakorvausta jakson jälkeen.
Ruokapalvelu valmistaa Rasekon Raision kampusalueen kolmessa opiskelijaravintolassa tarjottavat ateriat.
- Opiskelijaravintola Karpalo Purokatu 1:n yksikkö
- Opiskelijaravintola Kimara Eeronkuja 3:n yksikkö
- Opiskelijaravintola Timjami Juhaninkuja 1:n yksikkö
Päivittäin opiskelijaravintoloissa ruokailee 600 – 1200 opiskelijaa ja henkilökunnan jäsentä. Ruokapalvelun asiakkaiden palvelukokemus suunnitellaan vastaamaan sekä käyttäjien (opiskelijat / henkilökunta) tarpeita että palveluntarjoajan (koulutuskuntayhtymä) tavoitteita. Ruokapalvelulle on tärkeää, että palvelujamme on helppo käyttää ja että asiakaskokemus erottuu positiivisesti.
Opiskelijaravintolassa tarjottavan aterian tulee olla täysipainoista, ravitsemussuositusten mukaista, maukasta ja syömään houkuttelevaa. Opiskelijalounas käsittää lämpimän pääruoan ja kasvisruoan, lämpimän kasvislisäkkeen, tuoresalaatteja, raasteita ja muita tuoreita kasviksia sekä salaatinkastikkeen. Lounaan lisänä tarjolla on täysjyväleipää (tai vastaavaa tuotetta) ja margariinia sekä ruokajuomana rasvatonta maitoa ja vettä.
Puuro- ja kasviskeittoaterialla tarjotaan lisänä aterian ravintosisältöä täydentäviä lisäkkeitä.
Opiskelijaruokailun aterian ravintosisältö on noin 1/3 vuorokautisesta energiatarpeesta (800- 850 kcal). Aterian toteuttamisessa pyritään kiinnittämään huomioita voimassa oleviin kouluruokailun ravitsemussuosituksiin.