Tietotekniikan tarkoituksena on tukea opiskeluasi helpottamalla viestintää ja parantamalla tiedon saatavuutta. Saat käyttöösi henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan, joka antaa sinulle pääsyn kaikkiin opiskeluun liittyviin palveluihin. Office 365 -ohjelmistopakettia voit käyttää sekä koulussa että kotona. Noudata kaikessa toiminnassasi tietoturvallista ajattelutapaa!

Käyttäjätunnus

Saat joko hyväksymiskirjeessä tai vastuuopettajaltasi ohjeet siihen, miten otat itse käyttöön henkilökohtaisen käyttäjätunnuksesi opintojesi ajaksi.

Rasekossa on käytössä kaksivaiheinen tunnistautuminen ja sähköinen allekirjoitus. Ennen opintoja olisi hyödyllistä ottaa mobiilivarmenne käyttöön. Mobiilivarmenteen saat omalta liittymäntarjoajaltasi.

Tunnus on sama kuin opiskelijanumerosi ja salasana on aluksi syntymäaikasi muodossa pp.kk.vvvv

Opiskelijanumerolla kirjaudut:
• oppilaitoksen tietokoneille
• monitoimilaitteille (tulostus, kopiointi, skannaus)

Raseko-tunnuksena toimii sähköpostiosoitteesi (opiskelijanumero@edu.raseko.fi) ja sillä kirjaudut esimerkiksi
• Microsoft 365:een
• Wilmaan
• itslearning-oppimisalustalle

Tunnukset ja sähköpostiosoite lakkaavat olemasta voimassa 14 päivän kuluttua valmistumisesta. Sinä aikana opiskelijan tulee ladata sähköinen todistuksensa!

Kirjautumisongelmissa käänny opintotoimistojen puoleen. Muissa tietoteknisissä ongelmissa sinua auttaa Helpdesk: helpdesk@raseko.fi

Lisäksi käytössä on koulualakohtaisia ohjelmistoja ja järjestelmiä, kuten Fivaldi, eKampus tai Prodiags. Näiden koulualakohtaisten järjestelmien tunnukset saat tarvittaessa opettajalta.

Oletko ottanut käyttäjätunnuksesi käyttöön valintakirjeen mukana olleen ohjeen mukaan?

  • jos olet kadottanut opiskelijatunnuksen käyttöönotto-ohjeen voit pyytää uuden ohjeen vastuuopettajaltasi tai opintotoimistosta
  • ota käyttäjätunnus käyttöösi ohjeen mukaan.

Jos olet ottanut käyttäjätunnuksen käyttöön, mutta olet unohtanut tai kirjoittanut salasanan eri tavalla kuin rekisteröityessä (esim. ollut CapsLock-päällä) voit vaihtaa järjestelmäsalasanasi.

  • vaihda järjestelmäsalana ja odota salasanan vaihdon jälkeen noin puoli tuntia, jotta uusi salasanasi päivittyy kaikkiin oppilaitoksen järjestelmiin.

Pääsetkö muihin oppilaitoksen järjestelmiin (esim. sähköposti, Office365, Itslearning)?

  • ellet pääse kirjautumaan mihinkään oppilaitoksen järjestelmään katso edelliset kysymykset
  • jos et pääse kirjautumaan vain Wilmaan tarkista, että kirjoitat käyttäjätunnukseksi saman kuin muihinkin järjestelmiin kirjautuessa  opiskelijanumero@edu.raseko.fi (esim. 39184@edu.raseko.fi).

Oletko varmasti Rasekon Wilmassa/, etkä esim. Raision kaupungin Wilmassa?

  • selaimet ja mobiili tarjoavat usein viimeksi käytetyn Wilman osoitetta, tarkista että olet Rasekon Wilman etusivulla.

Millä käyttäjätunnuksella yrität kirjautua Wilmaan?

Antaako Wilma jonkin virheilmoituksen kun yrität kirjautua?

  • ota esim. kuvakaappaus, näyttökuva virheilmoituksesta, se auttaa helpparia selvittämään virheen syytä ja antamaan lisäohjeita.

Saitko tunnukset toimimaan?

Wilma

Wilma on oppilaitoksen opiskelijahallinto-ohjelman käyttöliittymä. Opettele käyttämään sujuvasti Wilmaa jo heti opintojen alussa. Käy siellä viikoittain tarkistamassa tietojasi ja opintojesi etenemistä sekä virallisia tärkeitä tiedotteita. Vastuuopettajasi auttaa sinua Wilman käytön kanssa.

Opiskelijana näet Wilmasta lukujärjestyksesi ja luokkatilat ja voit seurata opintosuorituksiasi sekä viestiä henkilökunnan kanssa.

Luokkatilat on merkitty työjärjestykseen lyhenteillä: PK1-Purokatu, JK1-Juhaninkuja, EK3-Eeronkuja 3, EK4A-Eeronkuja 4A, EK4B – Eeronkuja 4B. Kirjainlyhenteen jälkeen tulevan numerosarjan ensimmäinen luku kertoo missä kerroksessa luokka sijaitsee ko. rakennuksessa (esimerkiksi EK3-C228 sijaitsee Eeronkuja 3:n C-rakennuksen toisessa kerroksessa).

Wilmaan merkitään myös läsnä-/poissaolot sekä opintojen arvioinnit Opinnot-välilehdelle, näytöt, koulutus- ja oppisopimukset ja ohjauskeskustelut sekä mahdolliset tukitarpeet. Opinto-ohjaajat auttavat sinua tarvittaessa.

Wilmaan pääset kirjautumaan

Voit myös ladata puhelimeesi maksuttoman Wilma-sovelluksen puhelimesi sovelluskaupasta. Valitse kouluksi Raision seudun koulutuskuntayhtymä. 

Alaikäisten opiskelijoiden huoltajille toimitetaan tunnukset Wilmaan siihen sähköpostiin, jonka opiskelija on tallentanut omiin tietoihin.

Kirjautuminen Wilmaan ja salasanan vaihto

Aloittavat opiskelijat:


Opiskelija ei voi nollata salasanaansa Wilman etusivulla olevalla “Unohditko salasanasi?”-toiminnolla:

Huoltajan tunnus:
Unohtuneen huoltajan tunnuksen voi tilata Wilman etusivulla olevan “Unohditko salasanasi? -toiminnon avulla.
Mikäli et muista käyttäjätunnusta tai salasanaasi, ota yhteys oppilaitokseen.

Oma opintopolku

Valtakunnalliset Koski ja eHOKS -järjestelmät keräävät yhteen tiedot kunkin oppijan koulutuksesta yksittäisestä opintosuorituksesta suoritettuun tutkintoon asti. Voit seurata niitä Oman opintopolun kautta. Myös jotkut viranomaiset, esimerkiksi Kela ja Valvira, seuraavat opintojesi kertymistä järjestelmän kautta. Opintojen eteneminen saattaa vaikuttaa opintososiaalisiin etuihisi.

Rasekossa opiskelijoiden Wilmaan kerätyt tarvittavat tiedot siirtyvät järjestelmiin reaaliajassa. 

itslearning

Itslearning on Rasekon oppimisjärjestelmä ja -ympäristö, jota hyödynnetään vuorovaikutteiseen oppimiseen. Löydät sieltä mm. opetusmateriaalia, tehtäviä ja keskusteluja. Voit kirjautua itslearningiin: 

Itslearningiin kirjaudutaan Rasekon opiskelijan sähköpostilla, joka on sinun opiskelijanumero@edu.raseko.fi (esim. 25067@edu.raseko.fi).

Microsoft 365

Opiskelijoilla on käytössään Microsoft 365 -sovellukset (esimerkiksi Word, Excel, Powerpoint ja Outlook) ja niihin on pääsy itslearningin tai Wilman kautta. Myös Teams-työskentelyalustaa hyödynnetään monipuolisesti opinnoissa.

Rasekon toimipisteissä on monitoimilaitteita, joilla voit tulostaa, kopioida ja skannata ja joita käytetään omalla opiskelijatunnuksella. Taukotiloissa ja käytävillä on opiskelijoiden käyttöön tarkoitettuja koneita. Tietokoneluokissa ollaan aina opettajan valvonnassa.

Omat laitteet

Raseko vastaa koulutuskuntayhtymän laitteiden (tietokoneet, tabletit, puhelimet) toiminnasta ja ylläpidosta. Opiskelija on itse vastuussa henkilökohtaisista, itse hankkimistaan ja omistamistaan laitteista ja hän itse huolehtii laitteiden kunnosta, ylläpidosta, tietoturvasta, säilyttämisestä ja kustannuksista.

Opiskelijan on mahdollista asentaa omille laitteilleen opintojen ajaksi mm. Microsoftin Office-ohjelmistoja. Mahdollisiin ohjelmistojen käyttöön tms. liittyviin ongelmatilanteisiin ja niiden selvitykseen omassa laitteessa ei kuitenkaan voi saada apua Rasekon ICT-palveluilta.