Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto

Aloitus:

Nonstop

Kenelle:

Tutkintokoulutus on suunnattu henkilöille, jotka haluavat työskennellä työntekijänä tai yrittäjänä pienimuotoisessa elintarvikkeiden jalostuksessa. Sinulla on jo aiempaa kokemusta elintarvikkeiden jalostuksesta, suunnittelet ryhtyväsi yrittäjäksi elintarvikejalostuksen alalla tai sinulla jo on alan yritys joko pää- tai sivutoimisesti ja halut kehittää osaamistasi elintarvikejalostuksessa.

Ohjaamme sinua henkilökohtaisesti valitsemaan tilanteeseesi sopivat tutkinnon osat sekä suunnittelemme yhdessä tarvitsemasi opinnot.

Kuvaus:

Tutkinnon laajuus on 120 osaamispistettä (osp). Rasekossa tarjoamme koulutusta kaikilla neljällä eri osaamisalalla:

1. Elintarvikealan osaamisala
– Kaksi pakollista tutkinnon osaa:
Elintarviketurvallisuuden hallinta, 30 osp
Pakkaaminen ja varastointi, 30 osp

– Kaksi valinnaista tutkinnon osaa seuraavista:
Elintarvikkeiden valmistaminen, 30 osp
Kalatuotteiden valmistaminen, 30 osp
Kasvistuotteiden valmistaminen, 30 osp
Marja- ja hedelmätuotteiden valmistaminen, 30 osp
Myllytuotteiden valmistaminen, 30 osp

********

2. Liha-alan osaamisala
– Yksi pakollinen tutkinnon osa:
Elintarviketurvallisuuden hallinta, 30 osp

– 1 valinnainen tutkinnon osa seuraavista:
Lihanleikkaus, 60 osp
Lihatuotteiden valmistaminen, 60 osp
Valinnaisista tutkinnon osista 2 valitaan 30 osp:
Elintarvikkeiden myynti, 30 osp
Pakkaaminen ja varastointi, 30 osp
Tuotekehitys elintarvikeyrityksessä, 30 osp

********

3. Meijerialan osaamisala
– Kaksi pakollista tutkinnon osaa:
Elintarviketurvallisuuden hallinta, 30 osp
Pakkaaminen ja varastointi, 30 osp

– Valinnaisista tutkinnon osista 1 valitaan 30 – 60 osp:
Hapanmaitotuotteiden valmistaminen, 30 osp
Jäätelöiden ja jälkiruokien valmistaminen, 30 osp
Kypsytettyjen juustojen valmistaminen, 30 osp
Ravintorasvojen ja levitteiden valmistaminen, 30 osp
Tuorejuustojen valmistaminen, 30 osp

– Valinnaisista tutkinnon osista 2 valitaan 0 – 30 osp:
Elintarvikkeiden myynti, 30 osp
Tuotekehitys elintarvikeyrityksessä, 30 osp

********

4. Alkoholijuomien valmistuksen osaamisala
– Kaksi pakollista tutkinnon osaa:
Elintarviketurvallisuuden hallinta, 30 osp
Pakkaaminen ja varastointi, 30 osp

– Valinnaisista tutkinnon osista 1 valitaan 30 – 60 osp:
Hiilihapollisten alkoholijuomien valmistaminen, 30 osp
Liköörien valmistaminen, 30 osp
Pienpanimo-oluiden valmistaminen, 30 osp
Tilaviinien valmistaminen, 30 osp
Tisleiden valmistaminen, 30 osp

– Valinnaisista tutkinnon osista 2 valitaan 0 – 30 osp:
Elintarvikkeiden myynti, 30 osp
Tuotekehitys elintarvikeyrityksessä, 30 osp

********

Osaamista pääset hankkimaan paitsi omissa työtehtävissäsi tai muussa valitussa yritysympäristössä, myös Rasekon FoodLaboratoryssä sekä eri aloilla toimivien yhteistyökumppaneidemme tiloissa. Kouluttajina toimii Rasekon omien asiantuntijoiden lisäksi alansa huippuammattilaisia yrityselämästä. Koulutuksessa on 1 – 4 lähipäivää kuukaudessa (iltapäivisin klo 14 – 18) sekä etäopetusta ja työelämässä tapahtuvaa oppimista.

Tutkinnon suorittamisen aikataulu ja koulutuksen tarve riippuvat opiskelijan aiemmasta osaamisesta. Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Toteutuspaikka: Rasekon Raision kampuksen toimipisteet, yhteistyössä Rasekon FoodLaboratoryn kanssa.

Toteutus:

Lähi-, virtuaali-, monimuoto- ja etäopetus.

Toimipiste:

Raision Juhaninkujan toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Koulutus on maksutonta. Kustannuksia saattaa syntyä mm. opintomatkoista, materiaaleista, välineistä tai työ- ja suojavaatteista, jotka jäävät opiskelijan käyttöön.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta. Kysy lisää opettajalta!

Kysy lisää

Tomi Aho
puh. 044 705 7461
tomi.aho@raseko.fi