Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Aloitus:

9.4.2025 (9.4.-8.8.2025)

Kenelle:

Alasta kiinnostuneet

Kuvaus:

Osaamistavoitteet:
1. Baristan perustaidot: Opiskelija osaa valmistaa laadukkaita kahvijuomia (espresso, cappuccino, latte jne.), ymmärtää eri kahvilaatujen ominaisuudet sekä osaa käyttää ja huoltaa kahvikoneita.
2. Kestävä kehitys kahvialalla: Opiskelija tuntee kahvituotannon ympäristövaikutukset, ymmärtää reilun kaupan ja luomutuotteiden merkityksen sekä osaa valita ja suositella kestävästi tuotettuja kahveja.
3. Asiakaspalvelu ja myyntityö: Opiskelija kehittää asiakaspalvelutaitojaan, oppii ymmärtämään asiakastarpeita ja osaa kertoa tuotteiden kestävistä arvoista osana myyntityötä.

Sisältöalueet:
1. Kahvin valmistus:
– Kahvin alkuperä ja lajikkeet
– Valmistusmenetelmät (espresso, suodatinkahvi, pressopannu, kylmät kahvit jne.)
– Juomien reseptiikka ja esillepano

2. Kahvikoneiden käyttö ja huolto:
– Erilaisten kahvikoneiden käyttö
– Säännöllinen huolto ja perusvianmääritys

3. Kestävän kehityksen perusteet kahvialalla:
– Kahvin tuotannon ympäristövaikutukset
– Reilun kaupan ja luomukahvien merkitys
– Jätteen minimointi ja kierrätys kahviloissa

4. Asiakaspalvelu ja myyntitaidot:
– Asiakaspalvelun periaatteet
– Kestävän kehityksen integroiminen myyntiin ja asiakaspalveluun
– Konfliktien ratkaisu ja asiakaslähtöisyys

Tutkinnon osa: Kahvilapalvelut 15 osp

Toteutus:

4 lähipäivää, etämateriaali, työssäoppimisen ja osaamisen osoittamisen.

Toimipiste:

Raision Juhaninkujan toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Maksuton koulutus

Kysy lisää

Tomi Aho
tomi.aho@raseko.fi
044 705 7461