Tietoa koulutuksesta
Tutkinto:
Ravintola- ja catering-alan perustutkintoAloitus:
9.4.2025 (9.4.-8.8.2025)Kenelle:
Alasta kiinnostuneet
Kuvaus:
Osaamistavoitteet:
1. Baristan perustaidot: Opiskelija osaa valmistaa laadukkaita kahvijuomia (espresso, cappuccino, latte jne.), ymmärtää eri kahvilaatujen ominaisuudet sekä osaa käyttää ja huoltaa kahvikoneita.
2. Kestävä kehitys kahvialalla: Opiskelija tuntee kahvituotannon ympäristövaikutukset, ymmärtää reilun kaupan ja luomutuotteiden merkityksen sekä osaa valita ja suositella kestävästi tuotettuja kahveja.
3. Asiakaspalvelu ja myyntityö: Opiskelija kehittää asiakaspalvelutaitojaan, oppii ymmärtämään asiakastarpeita ja osaa kertoa tuotteiden kestävistä arvoista osana myyntityötä.
Sisältöalueet:
1. Kahvin valmistus:
– Kahvin alkuperä ja lajikkeet
– Valmistusmenetelmät (espresso, suodatinkahvi, pressopannu, kylmät kahvit jne.)
– Juomien reseptiikka ja esillepano
2. Kahvikoneiden käyttö ja huolto:
– Erilaisten kahvikoneiden käyttö
– Säännöllinen huolto ja perusvianmääritys
3. Kestävän kehityksen perusteet kahvialalla:
– Kahvin tuotannon ympäristövaikutukset
– Reilun kaupan ja luomukahvien merkitys
– Jätteen minimointi ja kierrätys kahviloissa
4. Asiakaspalvelu ja myyntitaidot:
– Asiakaspalvelun periaatteet
– Kestävän kehityksen integroiminen myyntiin ja asiakaspalveluun
– Konfliktien ratkaisu ja asiakaslähtöisyys
Tutkinnon osa: Kahvilapalvelut 15 osp
Toteutus:
4 lähipäivää, etämateriaali, työssäoppimisen ja osaamisen osoittamisen.Toimipiste:
Raision Juhaninkujan toimipisteKustannukset opiskelijalle:
Maksuton koulutus
Kysy lisää
Tomi Aho
tomi.aho@raseko.fi
044 705 7461