Muodistaminen ja sukupuolineutraali pukeutuminen ajan teemoja – Aisti-muotinäytös 2.5.2023
Muotiassistenttiopiskelijoiden näytöksestä tuore kuva muodin trendeistä
Rasekon tekstiili- ja muotialan opiskelijat järjestävät muotinäytöksen tiistaina 2.5.2023 klo 17.00. Muotinäytös Aistissa on aistittavissa tulevaisuuden tuulahduksia: erityisesti muodistaminen ja sukupuolineutraali pukeutuminen ovat näytöksessä esiteltävissä töissä vahvasti esillä. Osa näytöksen vaatteista ja asusteista on Rasekon mittatilausompelun tai designtekstiilien valmistuksen opiskelijoiden valmistamia, osa muotiassistenttiopiskelijoiden muodistamia valmisvaatteita.
– Muodistaminen on vaatteen muokkaamista uudeksi tuotteeksi, näytöksen järjestäviä muotiassistenttiopiskelijoita projektissa ohjaava Rasekon tekstiili- ja muotialan opettaja Johanna Puonti-Koskilahti täsmentää. Trendinä tämä on erityisen ajankohtainen, tarkoittaahan se, että laadukkaita materiaaleja käytetään uudelleen. – Materiaaleja muodistamiseen on hankittu opiskelijoiden omista vaatekaapeista, poistotekstiilimyymälästä sekä asiakkaiden tuomina, Puonti-Koskilahti kertoo.
– Aisti on valmistumassa olevien muotiassistenttiopiskelijoidemme viimeinen suuri projekti. Opiskelijat ovat hoitaneet itsenäisesti koko näytöksen valmistelun suunnittelusta yhteistyökumppaneiden ja näytösvaatteiden hankintaan, mallien valitsemiseen ja markkinointiin, Puonti-Koskilahti kehuu. – Näytös pidetään Purokadun toimipisteessä ja sinne on vapaa pääsy. Tarjoilun vuoksi opiskelijat toivovat etukäteen ilmoittautumista, mutta paikalle voi tulla myös ilmoittautumatta. Lisätietoja tapahtumasta löytyy Rasekon www-sivuilta ja Facebookista:
Tekstiili- ja muotiala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä
Tekstiili- ja muotiala on yksi maailman suurimmista teollisuudenaloista. Erityisesti vastuullisen muodin markkinat ovat kasvamassa. Monipuolista osaamista tarvitaan enenevässä määrin: luovan osaamisen lisäksi mm. liiketoimintaosaamista, materiaalituntemusta sekä vastuullisuus- ja kiertotalousosaamista. Alalla on mahdollista työskennellä vaihtelevissa tehtävissä esimerkiksi vaatteiden suunnittelussa ja valmistuksessa, stailauksen tai vaikkapa verkkokaupan parissa.
Toisen asteen ammatilliset opinnot valmistavat suoraan työelämään, mutta yhä useammin ne näyttäytyvät erityisesti väylänä korkeakouluopintoihin. Esimerkiksi Rasekosta muotialan opiskelijoita hakeutuu joka vuosi mm. muotoilun opintoihin.
Näytöksen jälkeen on mahdollista tutustua alan opetustiloihin ja haastatella opiskelijoita ja opettajia.
Lisätietoja tapahtumasta antaa
Tekstiili- ja muotialan kehittämispäällikkö Elina Sillanpää, puh. 040 701 5671, elina.sillanpaa@raseko.fi